62,50% in de Prix st George voor Very Important

Gisteren ben ik met Very Important gestart in Marienheem. We hebben hier een Prix st. George proef en een Inter I proef gereden. In de Prix st George proef voelde Very Important heel goed aan en we maakten geen echte fouten. Een keertwending ging niet zo heel goed, maar daar bleef het bij. We werden beoordeeld met eeen 62,50%. Het percentage viel wat lager uit dan gedacht, maar al met al was ik tevreden over hoe hij de proef doorliep. (Bekijk de proef hier)
 

Tijdens deze wedstrijd werd er behoorlijk geschroven in het programma, waardoor ik een uur later de Inter I moest rijden in plaats van 2 uur later. Dit viel erg ongunstig uit. Omdat Very Important altijd heel erg zweet moest ik hem een kwartier uitstappen en toen had ik nog 45 min. waarin ik hem natuurlijk niet weg kon zetten. We zijn even naar de vrachtwagen gestapt en ik heb een borstel over hem heen gehaald. Vervolgens zijn we weer gaan rijden. Ik merkte tijdens het inrijden al dat hij moe was en hij maakte veel fouten in de series en de pirouettes. Toch begon mijn Inter I proef sterk, maar helaas gingen ook in de proef de beide series niet goed en 1 pirouette mislukte volledig. Ook raakte hij aan het eind door de fouten wat gestrest en heb ik een volte moeten draaien om hem weer rustig te krijgen. Dit koste heel veel punten. Ondanks dat allemaal hebben we toch nog 60,7% bij elkaar gereden. Erg zonde van de fouten dus!

 

Dit was voor mij mijn laatste binnen concours. We gaan nu lekker trainen voor het buitenseizoen. Het doel is wel gehaald deze winter. Very Important loopt zonder problemen de ring door. Tot dit binnenseizoen was het nooit mogelijk binnenconcours te rijden, omdat hij altijd overal bang voor was. Door goed tijd te investeren aan het begin van dit seizoen heb ik het voor elkaar gekregen dat Very Important niet meer bang is binnen.

 
|


Reacties op 62,50% in de Prix st George voor Very Important

Velden met een zijn verplicht.