T-date M wint de Intermediaire I in Exloo

Vandaag ben ik sinds lange tijd weer op concours geweest met T-date M. Na een aantal maanden trainen en voorbereiden voor de Midden Tour vond ik dat het tijd was om weer wat wedstrijden te rijden om in het ritme te komen. Ik wil namelijk binnenkort met haar starten in de Midden Tour, maar omdat T-date M een echte merrie is en niet altijd even makkelijk op de wedstrijd, leek het mij verstandig om voor het overgaan naar de Midden Tour toch even te kijken hoe ze het zal doen op de wedstrijd. Nou dat heb ik geweten! T-date M liet zich tijdens het inrijden niet bepaald van haar beste kant zien. Opstijgen was al een drama. Toch heb ik volgehouden en ben er aan blijven rijden. Ze is thuis en tijdens de lessen al zoveel vooruit gegaan, dat ik het toch wilde proberen. Vlak voordat ik de proef in ging, voelde ze al een stuk beter, maar ik kreeg haar nog lang niet zo fijn als thuis in de training. Toch maar de proef in dacht ik. Als het echt niet gaat kan ik altijd nog afgroeten. Eenmaal de proef in voelde ze echter nog beter en we slaagden er in een correcte proef neer te zetten. De fijne aanleuning van thuis ontbrak nog, maar ik was tevreden na zo'n lange tijd niet op concours te zijn geweest. Wij behaalden een eerste plaats met 63.75%. Nu hoop ik dat we door het krijgen van wedstrijdritme ook in de ring kunnen laten zien, dat ze heel fijn in de aanleuning kan gaan.

Ook Very Important was mee vandaag,  maar ik had ontzettend veel pech in de Grand Prix. Al in het begin van de proef begon het zo verschrikkelijk hard te regenen en te waaien, dat ik en de jury niets meer konden zien. Very Important draaide in de Piaffe dan ook tegen de regen en wind in waardoor het niet meer ging. Toch heb ik de proef uitgereden en dat deed hij eigenlijk super goed. Helaas konden de juryleden bijna niets zien en er stond ook op mijn protocol dat het vanwege het weer moeilijk te beoordelen en moeilijk te rijden was. Helaas eindigde mijn score op 59,90%. Ik had nog goede hoop, dat ze door de omstandigheden zelf aan zouden geven dat het niet te beoordelen was en dat ik mijn proef later kon starten of dat ze mij het voordeel van de twijfel zouden geven, maar dat deed maar één van de twee juryleden.  Als ik dat van te voren had geweten had ik mij de moeite bespaart, aangezien de rest van de ruiters niet in dat noodweer hebben gereden heb ik naar mijn mening geen eerlijke kans gehad, maar goed, dat is een goede les voor de volgende keer.

Update toelichting Jury:
In de Intermédiaire I, de andere klasse die Marleen le Mat en Patricia Wolters samen jureerden, deden de prijswinnaars wederom niet veel voor elkaar onder. Noortje Zuidgeest behaalde met T-Date M de hoogste score van 63,75%, ruim een half procent meer dan Cora Verlouw en (63,29). Patricia Wolters legt het minieme verschil tussen beide als volgt uit: “Noortje liet een correcte proef zien waarin alle oefeningen goed zijn bevestigd. Alleen in de serie om de twee gaf ze ons een toegift, daar deed ze een wissel teveel. Verder ging er niet veel mis. T-Date M heeft een hele goede stap. Het paard liep mooi verzameld en met impuls. Als verbeterpuntje zou je de aanleuning kunnen noemen, die zou net iets mooier mogen.

Via: Horses.nl

 
|


Paarden genoemd in dit artikel:

 

Reacties op T-date M wint de Intermediaire I in Exloo

Velden met een zijn verplicht.