Noortje Zuidgeest - Nieuwsarchief http://www.noortjezuidgeest.nl/articles Nieuwsarchief nl-nl Sun, 29 Nov 2020 20:06:57 0100 http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/rss noortjezuidgeest Intermezzo en Herbie beide 1 en 3 in Ommen http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/intermezzo-en-herbie-beide-1-en-3-in-ommen Het was gisteren een lange drukke dag. 'S ochtends is Kayleigh Eleveld van start gegaan in de B met Hulshof's Herbie en in de L1 met Intermezzo. Beide paarden liepen super en Kayleigh zette mooie vriendelijke proeven neer. Dit resulteerde in een 1ste en 3de plaats voor beide paarden. Ze hadden ook beide hele mooie scores. Zo had Intermezzo 211 en 205,5 punten en Herbie 203,5 en 196,5!

Met deze plaatsing selecteerde Kayleigh zich met Intermezzo voor de finale later die dag. Ook hier reed ze weer een hele mooie vriendelijke proef en deze werd door 2 juryleden beoordeeld met 206,5 en 205,5. Helaas kwamen we net 1 punt te kort voor een 3de plaats en ook de 2de plaats scheelde bijna niets. Al met heel goed gereden en super tevreden!

]]>
Sun, 15 Sep 2019 09:42:23 0100 http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/intermezzo-en-herbie-beide-1-en-3-in-ommen
214 punten voor Herbie in Ambt-Delden http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/214-punten-voor-herbie-in-ambt-delden Herbie mocht afgelopen zondag ook weer mee naar Ambt-Delden en liep daar, onder Kayleigh Eleveld, boven verwachting goed. Hij werd 1ste met maar liefst 214 punten en 3de met 194,5. Ook dit concours liep hij weer alsof hij het al jaren doet.Wat een fijn paard!

]]>
Sun, 15 Sep 2019 09:30:27 0100 http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/214-punten-voor-herbie-in-ambt-delden
Super resultaten voor Herbie en Intermezzo met Kayleigh Eleveld http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/super-resultaten-voor-herbie-en-intermezzo-met-kayleigh-eleveld Herbie heeft vandaag zijn debuut gemaakt onder Kayleigh Eleveld in de B dressuur. Hij was super braaf en liep rond alsof hij het al jaren doet. Dit resulteerde in 2 goede proeven die werden beoordeeld met 194,5 en 186 punten. We zijn zeer tevreden met dit resultaat en met zo'n instelling gaat dit paard vast een zeker veel meer mooie resultaten behalen.

Ook Intermezzo mocht vandaag mee in de L1 en hij werd met maar liefst 201,5 en 202,5 2de en 3de in de L1/L2 groep die in handicap verreden werd. Hij liep 2 super mooie constante proeven en Kayleigh had erg mooi commentaar van de jury. Dus we zijn dik tevreden naar huis gegaan!

 

 

 

]]>
Sat, 7 Sep 2019 21:25:06 0100 http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/super-resultaten-voor-herbie-en-intermezzo-met-kayleigh-eleveld
Doma Remolon V eerste en tweede in het ZZL in Zwolle http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/doma-remolon-v-eerste-en-tweede-in-het-zzl-in-zwolle Vanmiddag ben ik sinds lange tijd weer eens op concours geweest. Ik had er ontzettend veel zin in want "Remy" loopt thuis ontzettend fijn, maar het was nog niet zeker natuurlijk of hij ook op concours zo uit de verf zou komen.

We reisden vandaag af naar Zwolle en tijdens het inrijden, liet "Remy" zich erg fijn rijden en gelukkig zette hij dit ook door in de proef. We hadden hier en daar wel wat slordigheidjes en omdat ik lang niet meer op concours was geweest, was ik soms niet helemaal zeker van de lijnen die ik moest rijden, waardoor het niet helemaal strak was, maar "Remy" liep onverstoord door en we mochten een 1ste en 2de prijs mee naar huis nemen met 62,71% en 64,14%. Al met al heel tevreden!

]]>
Sun, 16 Apr 2017 20:01:38 0100 http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/doma-remolon-v-eerste-en-tweede-in-het-zzl-in-zwolle
Charming Vurona 3de in de Z1 in Haaksbergen http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/charming-vurona-3de-in-de-z1-in-haaksbergen Na afgelopen donderdag ons debuut te hebben gereden in de Z1 in Luttenberg, zijn we vandaag in Haaksbergen van start gegaan.

Tijdens ons debuut in Luttenberg was Charming nog wat gespannen, maar liep desondanks 2 nette winstpunten bij elkaar. Vandaag (pas 2 dagen later) liep ze al zo fijn! Ik heb echt genoten van haar draftour, maar in de galop kunnen we nog heel wat verbeteren.

We eindigden als derde met 214 punten, maar het aller belangrijkste is dat ik heb gevoeld hoe snel Charming zich kan verbeteren en hoe meewerkend en talentvol ze is!

]]>
Sat, 24 Oct 2015 22:28:01 0100 http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/charming-vurona-3de-in-de-z1-in-haaksbergen
Fleur in het Veld 2de in de Z2 in de Lutte http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/fleur-in-het-veld-2de-in-de-z2-in-de-lutte Afgelopen weekend zette Fleur in het Veld een hele mooie prestatie neer in het Z2 in de Lutte. Ze behaald een 2de plaats met 222 punten met haar pony Magic Diablo tussen de paarden. Een hele knappe prestatie des temeer omdat haar pony binnen nogal moeilijk te rijden is.

We zijn hard aan het trainen om de verbinding en aanleuning  te verbeteren en daarmee meer controle te creëren en het begint zijn vruchten af te werpen. Helaas verviel Magic Diablo de tweede proef wel in zijn oude gedrag , maar het begin is er!

Ook Lia van der Graaf-Elbertsen viel in de prijzen afgelopen weekend in de M2 in Laag-Soeren. Zij werd 4de in de klasse M1 met haar paard Donnavivera. Met deze prestatie behaalde ze tevens het sportpredicaat voor haar Gelderse merrie.

]]>
Tue, 10 Mar 2015 22:38:35 0100 http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/fleur-in-het-veld-2de-in-de-z2-in-de-lutte
Puck in het Veld 3de en 4de in de Lutte http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/puck-in-het-veld-3de-en-4de-in-de-lutte Puck in het Veld heeft afgelopen zondag heel goed gepresteerd in de Lutte. Ze werd maar liefst 3de en 4de in de klasse B D/E bij de pony's. Ondanks dat Puck eigenlijk meer van het springen is, doet ze heel goed haar best bij mijn dressuurlessen en dit weekend resulteerde dat in mooie plaatsingen en mooie punten, namelijk 189 en 192! Nu heeft ze de punten binnen voor de L en gaat ze in April van start in deze klasse, maar eerst gaat ze nog even lekker springen.

]]>
Mon, 2 Mar 2015 22:53:51 0100 http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/puck-in-het-veld-3de-en-4de-in-de-lutte
Lesklanten presteren goed http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/lesklanten-presteren-goed Wat een succes op de wedstrijden afgelopen week onder mijn lesklanten! Er werden weer veel prijzen en winstpunten binnen gehaald op verschillende concours.

In de Lutte werd Iris Bakker vandaag 1ste en 2de in de B dressuur en mogen ze 22 maart door naar de finale.  Marit Pieksma maakte haar concours debuut met haar nieuwe paard en haalde meteen een net winstpunt. Kayleigh Eeleveld werd 3de in de klasse M2 en reed afgelopen zondag zelfs nog 2 eerste plaatsen bij elkaar afgelopen zondag in Noord-Sleen.

In Den Ham werd Suzan Beenen maar liefst 2 keer 1ste in de klasse M1 tijdens het koudbloed en Friezen concours.

]]>
Sat, 28 Feb 2015 23:53:33 0100 http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/lesklanten-presteren-goed
Alle Regiokampioenschappen Overijssel zijn weer verreden http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/alle-regiokampioenschappen-overijssel-zijn-weer-verreden Alle Regio kampioenschappen zitten er weer op en de afgevaardigden hebben goed hun best gedaan en mogen trots zijn op hun prestaties. Onder de afgevaardigden zaten 3 lesklanten van mij en hebben goede prestaties neer gezet. Kayleigh Eeleveld werd 3de in de klasse M2  D/E, Lauren Spikkert eindigde als 5de in deze klasse en Iris Bakker werd 7de in de klasse B D/E. Goed gedaan dames!

]]>
Sun, 22 Feb 2015 20:48:48 0100 http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/alle-regiokampioenschappen-overijssel-zijn-weer-verreden
Kayleigh Kringkampioen M2 en Iris en Lauren afgevaardigd naar Regio Kampioenschappen http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/kayleigh-kringkampioen-m2-en-iris-en-lauren-afgevaardigd-naar-regio-kampioenschappen Afgelopen zondag gingen mijn lesklanten Iris Bakker, Kayleigh Eleveld en Lauren Spikkert naar Saasveld voor de Kringkampioenschappen van Kring Twente. Kayleigh en Lauren startte beide in de klasse M2 en Iris ging van start in de klasse B.

Het was voor Kayleigh en Lauren stuivertje wisselen in de klasse M2. In de eerste proef stond Kayleigh bovenaan en werd Lauren 2de en in de tweede proef bemachtigde Lauren de eerste prijs.

Al met al werd Kayleigh op basis van alle behaalde resultaten Kringkampioen en Lauren Reserve Kampioen in de klasse M2 van Kring Twente. Ze zijn hierdoor beide afgevaardigd voor de Regio Kampioenschappen Overijssel.

Ook Iris deed het super goed tijdens de Kringkampioenschappen. Ze werd in de eerste proef 3de en in de tweede proef werd ze zelfs tweede. Met dit resultaat is ze in totaal 3de geworden van Kring Twente en mag ook zij naar de Regio Kampioenschappen Overijssel!

 

]]>
Mon, 5 Jan 2015 19:29:56 0100 http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/kayleigh-kringkampioen-m2-en-iris-en-lauren-afgevaardigd-naar-regio-kampioenschappen
65e plek in de Nederlandse ranglijst voor Grand Prix ruiters http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/65e-plek-in-de-nederlandse-ranglijst-voor-grand-prix-ruiters  
]]>
Sat, 3 Jan 2015 08:00:00 0100 http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/65e-plek-in-de-nederlandse-ranglijst-voor-grand-prix-ruiters
Very Important loopt weer winst in de GP in Beuningen http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/very-important-loopt-weer-winst-in-de-gp-in-beuningen Na 2 ongelukkige omstandigheden tijdens Grand Prix proeven met Very Important, zoals noodweer en moeten plassen tijdens de proef, ging het even helemaal niet meer in de ring.

Very Important stond strak van de spanning tijdens de laatste concoursen en in de ring ging het totaal niet meer.

Daarom had ik  2 weken geleden besloten om  in één weekend 2 keer HC te starten. Tijdens de HC proeven ging het al een heel stuk beter, maar ik wilde nog meer ontspanning, daarom heb ik mijn stang en trens verruild voor een normaal trenshoofdstel en ben daar afgelopen 2 weken mee gaan trainen.

Dit beviel zo goed, dat ik vandaag ook mijn proef op een normaal bit heb gereden. Very Important was vandaag ontzettend ontspannen en pakte alles geweldig op tijdens het inrijden. Ook in de proef ging het helemaal naar verwachting, totdat de piaffe gereden moest worden. Ik voelde mezelf spannen en daardoor kwam het er nog niet uit, maar de rest van de proef heb ik met een glimlach doorgereden, wat was hij fijn! 1 van de juryleden gaf als commentaar ook: "Nette proef".

We  behaalde precies 60%. De mislukte piaffes  drukte het percentage behoorlijk naar beneden, dus het volgende doel is om zelf ontspannen te blijven in de voorbereiding naar de piaffe en dan gaan we zeker hoger scoren!

]]>
Sat, 29 Nov 2014 22:38:35 0100 http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/very-important-loopt-weer-winst-in-de-gp-in-beuningen
Lauren Spikkert 2 keer 2de in Almelo in de L2 en M1 http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/lauren-spikkert-2-keer-2de-in-almelo-in-de-l2-en-m1 Lauren Spikkert presteerde deze zondag heel goed. Ze werd maarlieft 2 keer 2de met haar pony's. In de L2 werd ze met Pretty Woman 2de in de L2  met 184 punten en met Lady's Mashon werd ze ook 2de met 182 punten.

Vorige week in Den Ham werd ze ook al eerste met Lady's Mashon met 181 punten.

]]>
Mon, 3 Nov 2014 21:27:59 0100 http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/lauren-spikkert-2-keer-2de-in-almelo-in-de-l2-en-m1
Nieuwe sponsor en agentschap binnen : Lotus Romeo! http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/nieuwe-sponsor-en-agentschap-binnen-lotus-romeo Vandaag mag ik het officieel bekend maken. Ik heb een nieuwe sponsor Lotus Romeo! Naast dat ik gesponsord wordt door dit geweldig mooie merk heb ik tevens het agentschap over de Benelux van dit merk. Lotus Romeo maakt super mooi rijjasjes, wedstrijdshirts en blouses. Je kan deze helemaal naar eigen wens samenstellen. Ze leveren standaard maten, maar maatwerk is ook mogelijk. De producten zijn stijlvol en net even wat anders dan de bekende merken die hier in Nederland op de markt zijn.

Nieuwsgierig naar het merk Lotus Romeo? Neem hier een kijkje  http://lotusromeo.com/

Voor vragen over Lotus Romeo neem dan contact met mij op via info@lotusromeo.nl of 0645770200

]]>
Fri, 26 Sep 2014 11:16:35 0100 http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/nieuwe-sponsor-en-agentschap-binnen-lotus-romeo
Silke Hofstede en Iris Bakker in de prijzen in Ambt Delden http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/silke-hofstede-en-iris-bakker-in-de-prijzen-in-ambt-delden Silke Hofstede maakte afgelopen zondag haar debuut in de klasse L2 in Ambt Delden. Het was voor haar nog een beetje afstemmen in de proeven. De eerste proef verloor ze de activiteit en was het net niet winstpunt waardig, maar in de tweede proef herpakte ze zich en reed ze een super goede actieve proef die beloond werd met maar liefst 203 punten en een 4de prijs!

Iris Bakker reed zaterdag met haar pony haar 2de wedstrijd ooit in de B dressuur en werd al meteen 2de met maar liefst 198 punten! In de tweede proef ging het wat minder goed, maar ook deze was nog goed voor 181 punten.

]]>
Tue, 16 Sep 2014 09:54:48 0100 http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/silke-hofstede-en-iris-bakker-in-de-prijzen-in-ambt-delden
Goede prestaties lesklanten afgelopen 2 weekenden http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/goede-prestaties-lesklanten-afgelopen-2-weekenden Het is weer leuk om te zien hoe goed mijn lesklanten het doen op de wedstrijden. Afgelopen 2 weekenden hebben ze zich weer mooi in de prijzen gereden! Omdat het er niet elke week van komt om een nieuwsitem te schrijven, heb ik nu alle prijswinnaars van de afgelopen 2 weken even op een rijtje gezet:

23 augustus reed Yvonne Aarnink zich 2 keer in de prijzen in Den Ham. Ze bezette een 3de en 4de plaats met 197 en 193 punten.

24 augustus werd Kayleigh Eleveld met 196 punten 2de in de M1 bij de D/E pony's in Hoogeveen. In de andere proef haalde ze tevens een mooi punten aantal van 193.

30 augustus behaalde Lauren Spikkert een 2de prijs in de L2 bij de D/E pony's in Losser.

Fleur in het Veld werd afgelopen zondag met haar nieuwe paard Fireina 2 keer 4de in de klasse B in Langenveen. In beide proeven behaalde ze 191 punten.

In Den Ham was het afgelopen zondag weer raak voor Kayleigh Eleveld. Ze werd 1ste en 2de met 193 en 192 punten in de M1 bij de D/E pony's.

Ga zo door allemaal!

]]>
Tue, 2 Sep 2014 21:55:14 0100 http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/goede-prestaties-lesklanten-afgelopen-2-weekenden
T-date M wint de Intermediaire I in Exloo http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/t-date-m-wint-de-intermediaire-i-in-exloo Vandaag ben ik sinds lange tijd weer op concours geweest met T-date M. Na een aantal maanden trainen en voorbereiden voor de Midden Tour vond ik dat het tijd was om weer wat wedstrijden te rijden om in het ritme te komen. Ik wil namelijk binnenkort met haar starten in de Midden Tour, maar omdat T-date M een echte merrie is en niet altijd even makkelijk op de wedstrijd, leek het mij verstandig om voor het overgaan naar de Midden Tour toch even te kijken hoe ze het zal doen op de wedstrijd. Nou dat heb ik geweten! T-date M liet zich tijdens het inrijden niet bepaald van haar beste kant zien. Opstijgen was al een drama. Toch heb ik volgehouden en ben er aan blijven rijden. Ze is thuis en tijdens de lessen al zoveel vooruit gegaan, dat ik het toch wilde proberen. Vlak voordat ik de proef in ging, voelde ze al een stuk beter, maar ik kreeg haar nog lang niet zo fijn als thuis in de training. Toch maar de proef in dacht ik. Als het echt niet gaat kan ik altijd nog afgroeten. Eenmaal de proef in voelde ze echter nog beter en we slaagden er in een correcte proef neer te zetten. De fijne aanleuning van thuis ontbrak nog, maar ik was tevreden na zo'n lange tijd niet op concours te zijn geweest. Wij behaalden een eerste plaats met 63.75%. Nu hoop ik dat we door het krijgen van wedstrijdritme ook in de ring kunnen laten zien, dat ze heel fijn in de aanleuning kan gaan.

Ook Very Important was mee vandaag,  maar ik had ontzettend veel pech in de Grand Prix. Al in het begin van de proef begon het zo verschrikkelijk hard te regenen en te waaien, dat ik en de jury niets meer konden zien. Very Important draaide in de Piaffe dan ook tegen de regen en wind in waardoor het niet meer ging. Toch heb ik de proef uitgereden en dat deed hij eigenlijk super goed. Helaas konden de juryleden bijna niets zien en er stond ook op mijn protocol dat het vanwege het weer moeilijk te beoordelen en moeilijk te rijden was. Helaas eindigde mijn score op 59,90%. Ik had nog goede hoop, dat ze door de omstandigheden zelf aan zouden geven dat het niet te beoordelen was en dat ik mijn proef later kon starten of dat ze mij het voordeel van de twijfel zouden geven, maar dat deed maar één van de twee juryleden.  Als ik dat van te voren had geweten had ik mij de moeite bespaart, aangezien de rest van de ruiters niet in dat noodweer hebben gereden heb ik naar mijn mening geen eerlijke kans gehad, maar goed, dat is een goede les voor de volgende keer.

Update toelichting Jury:
In de Intermédiaire I, de andere klasse die Marleen le Mat en Patricia Wolters samen jureerden, deden de prijswinnaars wederom niet veel voor elkaar onder. Noortje Zuidgeest behaalde met T-Date M de hoogste score van 63,75%, ruim een half procent meer dan Cora Verlouw en (63,29). Patricia Wolters legt het minieme verschil tussen beide als volgt uit: “Noortje liet een correcte proef zien waarin alle oefeningen goed zijn bevestigd. Alleen in de serie om de twee gaf ze ons een toegift, daar deed ze een wissel teveel. Verder ging er niet veel mis. T-Date M heeft een hele goede stap. Het paard liep mooi verzameld en met impuls. Als verbeterpuntje zou je de aanleuning kunnen noemen, die zou net iets mooier mogen.

Via: Horses.nl

]]>
Sun, 17 Aug 2014 23:36:39 0100 http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/t-date-m-wint-de-intermediaire-i-in-exloo
Kayleigh Eleveld 1ste in de M1 in Lattrop http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/kayleigh-eleveld-1ste-in-de-m1-in-lattrop Kayleigh heeft zich deed weekend wederom in de prijzen gereden. Ze werd met een super mooie score van 201 punten eerste in de M1. De andere proef was voor haar gevoel eigenlijk veel beter maar daar kreeg ze niet eens een winstpunt toebedeeld. Tja het blijft een jurysport, maar soms is dit toch moeilijk. Maar ik weet dat ze op de goede weg is, dus we gaan lekker door zo.

]]>
Tue, 22 Jul 2014 16:00:00 0100 http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/kayleigh-eleveld-1ste-in-de-m1-in-lattrop
Silke Hofstede weer in de prijzen in de L1 in Bentelo http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/silke-hofstede-weer-in-de-prijzen-in-de-l1-lin-bentelo Silke Hofstede reed zich zondag alweer in de prijzen in Bentelo. Ze werd maar liefst 1ste en 2de in de klasse L1 met 203 en 189 punten. Vorige week werd Silke in Eibergen ook al 2de met 197 punten. Het concours van vandaag was dus een goede afsluiting van de L1 voor Silke. Ze maakt nu namelijk de overstap naar de L2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0

 

]]>
Mon, 21 Jul 2014 00:45:15 0100 http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/silke-hofstede-weer-in-de-prijzen-in-de-l1-lin-bentelo
Artikel In de Strengen over Keur predicaat T-date M http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/artikel-in-de-in-de-strengen-over-keur-predicaat-t-date-m Het is een beetje spam, want ik had er al een twitter bericht aan gewijd, maar door de vele reacties dat ze het artikel niet goed konden lezen, bij deze het ingescande artikel over de Keur verklaring van T-date M op de Centrale Keuring in Geesteren. Nogmaals: In de Strengen heeft de namen verwisseld, namelijk staat de naam van de springmerrie Ella M bij de foto van T-date

 

 

]]>
Mon, 21 Jul 2014 00:23:23 0100 http://www.noortjezuidgeest.nl/articles/view/artikel-in-de-in-de-strengen-over-keur-predicaat-t-date-m